Καλώς ορίσατε στο διαδικτυακό μου τόπο!

Ονομάζομαι Χρύσα Βοζίκη και είμαι επαγγελματίας εκπαιδευτικός και ψυχολόγος με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη  και – λόγω πατέρα στρατιωτικού γιατρού – μεγάλωσα στην ελληνική επαρχία, τον Έβρο και την Κρήτη, ως τα δεκάξι μου χρόνια.

Σπούδασα με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και αποφοίτησα με άριστα από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , με ειδίκευση στον τομέα της Γλωσσολογίας. Παράλληλα, εργάστηκα ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, δουλεύοντας καθημερινά με παιδιά, εφήβους, γονείς και άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες (αυτισμός, σύνδρομο down κλπ.) του 4ου Ειδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία του ψυχολόγου κου. Παντελή Μπιτζαράκη.

Ακολούθησε η κλινική μετεκπαίδευσή μου στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του ΓΝΘ Παπαγεωργίου και η ειδίκευσή μου στην Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη της κας. Αραβέλλας Αδαμοπούλου, αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Εταιρίας Γνωστικής-Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.Γ.Α.Ψ).

Εργάστηκα για δυο χρόνια ως ψυχολόγος στα Πρότυπα Γηροκομεία ‘Πανόραμα’, έχοντας αναλάβει με ευθύνη και φροντίδα την ψυχολογική στήριξη των ηλικιωμένων, των φροντιστών και του προσωπικού του οίκου ευγηρίας.

Παράλληλα, δεν έχω πάψει να παρακολουθώ ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω απ’ όλα τα ζητήματα ψυχολογίας μιας και η αγάπη μου για τη διαρκή εκπαίδευση και τον άνθρωπο συνεχίζεται ως σήμερα (και θα συνεχίζεται!). Οι ειδικές ανάγκες, ο αυτισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσαριθμησία, διάσπαση προσοχής, υπερ-κινητικότητα), ο σχολικός εκφοβισμός, οι διατροφικές διαταραχές, η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση γυναικών, οι διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, η κατάθλιψη, το άγχος, τα σεξουαλικά προβλήματα, το τραύμα, το πένθος, η τρίτη  ηλικία είναι μόνο ορισμένα απ’ τα αντικείμενα του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω και το δικό σας ενδιαφέρον για τη μάθηση και την ανθρώπινη συμπεριφορά να παραμείνει αμείωτο!

Καλή συνέχεια της περιήγησής σας στη σελίδα μου!