ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ

ΑΠΙΣΤΙΑ: 5 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Πως θα ήταν άραγε η ζωή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας  αν αντί να πεθάνουν από έρωτα απλώς… παντρευόντουσαν ; Αν ο Μοντέγος γυρνούσε κουρασμένος απ’ τη δουλειά και προτιμούσε να περάσει το βράδυ του στα καπηλειά της Βερόνας αντί για τη συζυγική του φωλιά; Αν η κόρη του Καπουλέτου όλη μέρα έτριβε ρούχα στη σκάφη, μαγείρευε φασολάκια κι άλλαζε τις πάνες των παιδιών; Αν εκείνος έμπλεκε τελικά με τη σερβιτόρα του ταβερνείου κι εκείνη με τον γοητευτικό ιπποκόμο;

Ο γάμος δεν είναι ερωτικό μυθιστόρημα. Ούτε ρομαντική ταινία που σταματά στο ευτυχισμένο και λαμπερό πάντρεμα των ηρώων. Είναι αληθινή ζωή. Και στη γαμήλια πραγματικότητα , οι σύζυγοι κουράζονται. Βαριούνται. Δυσανασχετούν. Θυμώνουν. Απογοητεύονται. Και συχνά.. απατούν τους συντρόφους τους.

Τι είναι όμως αυτό που ωθεί έναν – μέχρι πρότινος ερωτευμένο ! – άνθρωπο να απιστήσει; Ποιοι παρασύρονται ευκολότερα στην αμαρτία; Τι πρέπει να προσέξεις ώστε να προλάβεις την εξαπάτηση;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΙΝ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΟΥ

Περιπέτειες της μιας βραδιάς; Μακροχρόνιες ; Μόνο σεξουαλικές; Συναισθηματικές και τρυφερές; Σημασία έχει ότι η απιστία έχει τρυπώσει στο γάμο ή τη σχέση σου

1.Άντρες και γυναίκες απατούν εξίσου. Τι κι αν η τεστοστερόνη ωθεί ευκολότερα τον άντρα στη σεξουαλική απιστία; Όσο τα χρόνια περνούν, το χάσμα μεταξύ των δυο φύλων μικραίνει. Η γυναίκα κερδίζει έδαφος. Στη δουλειά. Στην ελευθερία. Στη διασκέδαση. Και γιατί όχι και.. στην απιστία. Φυσικά τα δεδομένα διαφέρουν από χώρα σε χώρα ανάλογα με την κουλτούρα αλλά σίγουρα οι άντρες δεν πρέπει να… επαναπαύονται.

2.Τα κίνητρα διαφέρουν. Τα αρσενικά υποκινούνται συχνότερα από τα γενετήσια σεξουαλικά ένστικτα. Η ομορφιά. Η χάρη. Η σεξουαλικότητα. Τους ελκύουν σε.. βαθμό απιστίας. Αντίθετα, τα κορίτσια ‘ξενοκοιτάζουν’ όταν η υπάρχουσα σχέση τους δεν είναι όπως αρχικά την ονειρεύτηκαν κι αναζητούν αλλού τη συναισθηματική τους κάλυψη. Σε κάθε περίπτωση, η απιστία έχει χτυπήσει την πόρτα και των δυο λόγω.. δυσαρέσκειας.

3.Οι διαφορές μπορεί να φανούν καταστροφικές. Όσο κι αν τα ετερώνυμα έλκονται, το χάσμα μεταξύ των συντρόφων μπορεί να φέρει έντονη δυσφορία κι εξαπάτηση. Διαφορετικότητες στη θρησκεία. Στη μόρφωση. Στο εισόδημα. Στην εξωτερική ελκυστικότητα. Στις απόψεις. Στέλνουν τον έναν απ’ τους δύο ή και τους δύο σε ξένες , περισσότερο γνώριμες αγκαλιές.

4.Πιο επιρρεπείς στην απάτη είναι :

 • Σύντροφοι που η συχνότητα και ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής δεν είναι ικανοποιητική
 • Ζευγάρια στα οποία οι διαφορές, η συναισθηματική δυσαρέσκεια και οι καυγάδες κυριαρχούν
 • Κάτοικοι μεγαλουπόλεων όπου η ανωνυμία, η ελευθεριότητα στη συμπεριφορά και η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα συντρόφων ευνοούν την απάτη.
 • Σύντροφοι σε απόσταση ή με κοινωνικό περίγυρο που επηρεάζει αρνητικά τη σχέση τους
 • Εργαζόμενοι σε δουλειές που έρχονται σε επαφή με πολλά ελκυστικά άτομα ή έχουν πολλά αγγίγματα, προσωπικές συζητήσεις και συναντήσεις ένας-προς-έναν.
 • Άντρες με ανώτερο κοινωνικοοικονομικό status από τις συντρόφους τους
 • Άντρες που βρίσκονται στο μεταίχμιο μιας ηλικιακής δεκαετίας
 • Γυναίκες με υψηλότερη μόρφωση απ’ τους συζύγους τους
 • Άντρες και γυναίκες που το άλλο τους μισό βρίσκεται στην ανεργία ενώ οι ίδιοι εργάζονται. Ειδικά στις περιπτώσεις των εργαζόμενων γυναικών με ανέργους συντρόφους υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα.
 • Άτομα που έχουν ήδη εξαπατηθεί και επιθυμούν την ‘εκτός έδρας’ σχέση προκειμένου να πάρουν εκδίκηση
 • Όσοι έχουν ήδη εμπλακεί σε εξωσυζυγική περιπέτεια και παλαιότερα
 • Συγκαταβατικές και δεκτικές προσωπικότητες με μεγάλη σεξουαλική επιτρεπτικότητα
 • Άτομα που κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων σε υπερβολικό βαθμό

#Στους πιστούς ανήκουν τα βαθιά θρησκευόμενα άτομα ή με συντηρητικές πολιτικές απόψεις που συγκρατούνται λόγω αυστηρών αρχών!

5.Για να προλάβεις τις ανεπιθύμητες συνέπειες :

Α. Συζήτησε με τον σύντροφό σου τι συνιστά ‘απάτη’ για τον καθένα σας

Β. Εξέφρασέ του τις ανάγκες σου και άκου προσεκτικά τις δικές του

Γ. Έχε μυαλό και διάθεση ανοιχτά ώστε να τις ικανοποιήσεις. Αν φυσικά το επιθυμείς!