Η ΨΥΧΗ ΚΛΑΙΕΙ

Η ΨΥΧΗ ΦΩΝΑΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Είναι αυτή ακριβώς η στιγμή. Που ξυπνάς το πρωί και τα πάντα γύρω σου μοιάζουν μάταια. Είναι αυτή ακριβώς η στιγμή. Που νοιώθεις ότι κουράστηκες απ’ όλα κι όλους. Που δεν μπορείς άλλο να προσπαθείς. Δίχως αποτέλεσμα. Δίχως σκοπό. Δίχως ενδιαφέρον. Δίχως αναγνώριση. Μια ζωή μόνο πίεση. Άγχος. Θλίψη. Ενοχές. Για όλα αυτά που δεν είσαι. Που δε μπόρεσες. Που δεν κατάφερες. Που δεν αντέχεις πια να καταφέρνεις.

Θέλεις να ανοίξεις την πόρτα. Να τρέξεις. Να φύγεις. Μα.. δεν έχεις που να πας. Θέλεις να βυθιστείς στο κρεβάτι σου. Σκεπασμένος με βουνά από παπλώματα και να μην ακούς ούτε την ίδια σου την ανάσα. Θέλεις να ορμήσεις σ’ ένα κουβά από γλυκά. Να πιεις μέχρι να μη θυμάσαι. Να καπνίσεις ασταμάτητα μέχρι να κρυφτείς πίσω απ’ τους καπνούς. Θες να σπάσεις τα πάντα γύρω σου. Να ‘ναι κι αυτά σπασμένα όπως εσύ. Θες να φωνάξεις δυνατά. Απ’ τα σπλάχνα σου. ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙΣ.

Μα στο τέλος , γυρνάς στα πρέπει και τα μη της καθημερινότητάς σου. Έτσι απλά. Όπως πάντα. Μ’ εκείνο το θλιβερό αίσθημα της αποτυχίας και της ανημποριάς.

Κι όμως μπορούσες, απλώς δεν πίστεψες.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Όχι δεν είναι γιατρός. Ούτε θαυματοποιός. Ούτε καν φίλος. Είναι όμως ένας ειδικός που μπορείς να τον εμπιστευτείς. Ένας αφοσιωμένος συνεργάτης που θα δουλέψει με μόνο σκοπό να σε ανακουφίσει. Είναι ένας καθρέφτης που θα σε βοηθήσει να δεις καλύτερα τον εαυτό, τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου αλλά το δρόμο για να βγεις από τα φαινομενικά σου αδιέξοδα.

Μην τον φοβάσαι. Δεν θα σε κρίνει. Όπως κανένας γιατρός δεν έκρινε ποτέ τη γύμνια μας.

Μην τον απορρίπτεις. Η ψυχή μπορεί να χρειάζεται φροντίδα όπως κάθε άλλο μέρος του σώματός μας.

Μην τον αποφεύγεις. Δεν είναι μόνο για όσους πάσχουν από κάποια σοβαρή ψυχική νόσο αλλά και για όσους μπορεί απλά να χρειάζονται μια θεραπευτική συμβουλή σε δύσκολες φάσεις της ζωής τους.

ΟN LINE ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ : ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ;

Η ζωή προχωρά κι εξελίσσεται. Αλλάζει για να γίνει ευκολότερη. Το ίδιο ακριβώς και η θεραπεία. Η στενή έννοια της πρόσωπο-με-πρόσωπο ψυχολογικής στήριξης έχει πια διευρυνθεί και χωράει πια το τόσο δημοφιλές για όλους internet. Ακόμη και με τη χρήση ενός απλού τηλεφώνου, ο θεραπευτής σου είναι εκεί.

  • Τις μέρες και ώρες που σε εξυπηρετούν μέσα στο δύσκολο κι απαιτητικό πρόγραμμά σου
  • Χωρίς να χάνεις χρόνο σε μετακινήσεις ή να φεύγεις απ’ τη βολή του σπιτιού σου
  • Με δυνατότητα πρόσβασης απ’ το απομονωμένο μέρος που ζεις ή απ’ τον καλοκαιρινό προορισμό των διακοπών σου
  • Δίνοντας πολύτιμη βοήθεια σε άτομα με αναπηρίες, αγοραφοβία ή βαριά κατάθλιψη που δυσκολεύονται να βγουν απ’ το σπίτι
  • Επιτρέποντας σ’ εκείνους που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία να λάβουν υποστήριξη χωρίς να προκαλέσουν το οικογενειακό περιβάλλον
  • Διατηρώντας όλα- ή σχεδόν όλα- τα στοιχεία που χρειάζεται μια γνήσια, αληθινή θεραπευτική σχέση για να λειτουργήσει

Όχι μην διαβάζεις άλλο. Μονάχα αναρωτήσου. Μήπως τελικά έχεις ανάγκη να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου;

Χρύσα Βοζίκη, Ψυχολόγος-Εκπαιδευτικός